Kunstvakdocenten.nl

De community kunstvakdocenten.nl is hét online platform voor en door kunstvakdocenten voortgezet onderwijs uit Brabant. De digitale plek om elkaar te ontmoeten, kennis te delen en inspiratie uit te wisselen. In de levendige online omgeving komen vragen, discussie, inspiratie, blogs, en meer samen. Kortom dé plek waar je al je kunst- en cultuur-collega’s ontmoet.

kunstbalie.nl/kunstvakdocenten

 

Kunstbalie

Kunstbalie wil de cultuurdeelname van alle Brabanders vergroten, want een culturele levensloop is belangrijk voor de ontwikkeling van ieder mens: het inspireert en verrijkt je leven. Kunstbalie maakt zich als provinciaal expertisecentrum voor kunsteducatie en kunstbeoefening samen met haar partners sterk om zoveel mogelijk Brabanders de kans te bieden deel te nemen aan kunst en cultuur. Van basisschoolleerling tot fanfaremuzikant en van individuele amateurkunstschilder tot deelnemer aan een community art-projecten. 

Wij bieden inhoudelijk advies, leggen verbindingen tussen organisaties en sectoren en ondersteunen initiatieven en projecten met financiële middelen. Dit doen wij voor kunstbeoefening (amateurkunst en community art) en kunsteducatie in het primair en voortgezet onderwijs. Wij werken altijd in partnerschap met culturele organisaties en overheden. 

kunstbalie.nl

 

Voortgezet Onderwijs

Kunst verwondert, ontwikkelt het kritische denkvermogen van jongeren én stimuleert de creativiteit. Kunstbalie helpt het voortgezet onderwijs met het ontwikkelen van een duidelijke visie op kunsteducatie. Wij adviseren, organiseren inspiratiedagen en stimuleren het delen van kennis, onder meer middels dit online platform.

kunstbalie.nl/voortgezetonderwijs