Maak een selectie of kies "Alle".
Maak een selectie of kies "Alle".

Voeg zelf een prikbord item toe!

Maak een account aan of

Afscheid; voor heel even

Het aftellen is begonnen. Nouja, eigenlijk begon ik daar 1,5 jaar geleden al mee.
Eerst in maanden, later in weken en nu in dagen.
Nog precies 14 dagen tot vertrek.

Vandaag afscheid genomen van mijn leerlingen. Niet echt; in september ben ik weer terug. En de bedoeling is dat we contact houden via Skype. Dan zijn zij even waar ik op dat moment ben en ben ik weer voor even bij hen. Om ideeen en ervaringen uit te wisselen.
Een experiment. Ik kijk er naar uit!

Meet-Up: Fototentoonstelling Mantel der Liefde

9 januari, 19.00, Stationsplein 18, Breda

Unieke kans: op dinsdagavond 9 januari om 19:00 uur, opent de expositie van Mantel der Liefde voor ons nog één keer de deuren. Op deze avond draaien we de prachtige documentaire "tijdloos" van Wilma Rekkers over kunstenaar Piet Hohmann die leed aan dementie. Deze bekende kunstenaar uit Oosterhout is onlangs op 31-12-2017 overleden, hij is 82 jaar oud geworden. Na afloop van de film is er tijd voor een Q&A met de makers van zowel de tentoonstelling als de film.

Binnenkort.......

Om samen mee aan de slag te gaan. #inspiratiedelen #vraag #onderwijsontwikkeling #education #grensverleggend #kunstvakken #hoedoenzedattoch?
Wordt vervolgd.....binnenkort!

Vacature docent handvaardigheid/tekenen/ckv

Ik ga mijn werk op het Mill Hill College in Goirle 6 maanden onderbreken. Dit betekent dat wij vanaf 22 januari 2018 een enthousiaste docent handvaardigheid/tekenen/ckv zoeken. Iemand die met een bak energie, humor en tact zin heeft om tot de zomervakantie les te geven aan 1e, 2e en 3e klassen, vooral, vmbo-leerlingen.
Meer info of wil je solliciteren? Dat kan via deze link: https://vacatures.omo.nl/vacaturebeschrijving/docent-handvaardigheid-tek...

CHV Academy trapt af met trompettist Frits van Eerd

Dertig weken lang krijgen 104 klassen van 32 basisscholen in Meierijstad kunsteducatie met muziek. Later ook met dans en beeldend. CEO Frits van Eerd van Jumbo gaf 1 oktober met de kinderen van De Uilenbrink het startsein voor de CHV Academy.

Sfeerverslag Inspiratiedag VO 2017

Wanneer zijn je leerlingen goed voorbereid op de toekomst? En hoe ziet die toekomst er voor het onderwijs uit? Wat is jouw ideale situatie? Het thema ‘Samen leren maken’ stond tijdens de dag centraal.

Kunstvakdocenten: experimenteren in het klaslokaal

Niet het resultaat als belangrijkste uitgangspunt, maar experimenteren in het klaslokaal met kunstvormen en project- of thematisch werken wordt belangrijker. De conclusie van ruim zestig deelnemers aan de Inspiratiedag VO.

Kunstbende Ateliers

“Voor mijn leerlingen ging er echt een wereld open, een coach werkt heel stimulerend en dat heeft hun zelfvertrouwen enorm vergroot. Het gaf mijn jonge kunstenaars de kans te proeven van de verschillende culturele mogelijkheden. Het is echt een avontuur geweest voor ons allemaal!”

De landelijke Cultuurdag van LKCA op 16/11/2017

LKCA sluit graag aan op vragen en behoeften uit de onderwijspraktijk. Heb jij een goed idee voor deze dag of een mooi praktijkvoorbeeld dat je wilt presenteren? Mail je voorstel naar MelissadeVreede@lkca.nl.

Inspiratiedag voor Muziekdocenten VO van Music+ Academy

Op woensdag 22 november vindt in Castellum Hogewoerd de 5e editie plaats van de jaarlijkse Inspiratiedag voor Muziekdocenten VO.

CURRICULUM.NU Meld je aan voor het leergebied Kunst & Cultuur.

Curriculum.nu is op zoek naar: 130 leraren en 18 schoolleiders die in teams willen werken aan het curriculum: wat moeten leerlingen kennen en kunnen? Ook voor het ontwikkelteam Kunst en Cultuur!