Zit jouw school vol met creatievelingen, muziekliefhebbers, dramaqueens of met de nieuwe Vincent van Gogh? Schakel dan het Kunstbende Atelier in! Kunstbende en Kunstbalie organiseren dit project om leerlingen een stapje verder te helpen met hun talent of juist voor leerlingen die nieuwe dingen willen ontdekken. De leerlingen worden op school – buiten schooltijd – door een expert klaargestoomd voor Kunstbende; dé wedstrijd voor jong creatief talent tussen 13 en 18 jaar. Kunstbalie & Kunstbende regelen het budget. Jij de leerlingen en de expert!

 

Uitgangspunten Kunstbende Atelier:

  • Gemotiveerde leerlingen uit het voortgezet onderwijs in Noord-Brabant krijgen via school de kans om zich onder begeleiding van een expert/kunstenaar voor te bereiden op de Brabantse Kunstbende Finale.
  • Samen met de kunstvakdocent en/of een externe expert/kunstenaar bewandelen de deelnemende leerlingen na schooltijd een inhoudelijk traject waarbij er een verbinding wordt gelegd tussen binnen- en buitenschoolse culturele activiteiten.
  • Het Kunstbende Atelier resulteert in kunstwerken en performances die de leerlingen kunnen presenteren tijdens de Brabantse finale op 30 april 2017 in Eindhoven. Leerlingen die deelnemen aan het Kunstbende Atelier committeren zich aan deelname en/of bezoek aan de Brabantse finale op 30 april 2017 in Eindhoven.
  • De school organiseert een Kunstbende Atelier waarbij de talentontwikkeling van de leerlingen centraal staat in relatie tot de categorieën van Kunstbende; taal, theater, film, expo, dans, muziek, Fashion, DJ.

 

Handig om te weten:

  • Als school mag je meerdere Kunstbende Ateliers organiseren, mits ze onderling verschillen van inhoud én aansluiten bij de Kunstbende disciplines; taal, theater, film, expo, dans, muziek, Fashion, DJ.
  • Kunstbalie en Kunstbende ondersteunen je in het vinden van de juiste experts en coaches. Daarbij kijken we allereerst met de school naar de lokale mogelijkheden en waar nodig bieden we onze contacten in het Brabantse professionele veld aan.
  • De ateliers mogen uitgevoerd worden tot aan de Brabantse Kunstbende finale; 30 april 2017 in Eindhoven.
  • Kunstbalie en Kunstbende vergoeden maximaal €400,- voor de uren van de expert/coach per KB Atelier. De overige kosten zijn voor de school/leerlingen.
  • Kosten voor accommodatie, huur/aanschaf van (technische) materialen, vervoer, leermiddelen, eten en drinken zijn niet inbegrepen in de vergoeding. 

 

Deelnemen?
Stuur een mail naar florien@kunstbendebrabant.nl en we nemen contact met je op over de inhoudelijke invulling van het Kunstbende Atelier bij jou op school. Voor welke discipline(s) wil je een Atelier organiseren? Wie de expert is die je wilt inschakelen en voor hoeveel uur je deze expert wilt inzetten voor de coaching van jouw leerlingen? Voor hoeveel leerlingen je het atelier wilt openstellen?